Sigurantele automate sunt de mai multe tipuri, deci le vei gasi in magazinele de profil la preturi variante. Costurile aferente acestora vor fi influentate atat de caracteristicile lor, cat si de calitatea pe care o prezinta. Parte a panoului electric, acestea sunt elemente ale caror rol este de a preveni supraincarcarea circuitelor, actionand prin intreruperea alimentarii cu electricitate. Este modul in care sunt prevenite incendiile, protejand totodata si oameni de electrocutarea realizata prin socuri electrice.

Spre deosebire de anii apusi cand se foloseau doar sigurante fuzibile, astazi acestea sunt inlocuite cu succes de diverse tipuri de sigurante automate. Nu mai este vorba despre topirea elementului fuzibil in caz de suprasarcina, actiune urmata apoi de schimbarea sigurantei.

Totul este mai simplu astazi datorita acestora. Este vorba despre mecanismul mai modern aflat in dotarea intrerupatoarelor automate, care doar intrerup alimentarea cu energie electrica atunci cand apare o supraincarcare de circuit. Actionarea comutatorului ulterior este suficienta pentru a realimenta instalatia.

Avantajele sigurantei automate

O astfel de siguranta vine la pachet cu o serie de avantaje pe care nu ar trebui sa le treci cu vederea.

In primul rand, nu mai e necesar sa verifici fiecare siguranta in parte pentru a determina care este cea cu probleme pentru ca acest lucru este imediat vizibil. Nu trebuie decat sa ridici siguranta cazuta pentru a reporni curentul, actiune care se realizeaza deci mult mai rapid.

Vorbim totodata si de riscuri insemnat mai mici in ceea ce priveste efectuarea acestei actiuni. Poti manevra cu incredere siguranta automata, fara a avea nevoie de vreun ajutor specializat pentru asta

Pentru a face alegerea potrivita a sigurantelor automate, este necesar sa tii cont de tensiunea de alimentare (care trebuie sa se incadreze intre 230 si 440V), de capacitatea de rupere, de curba de declansare B si de curentul estimat pentru circuitul protejat.

In mare, sigurantele se impart in trei mari categorii si anume automate: monopolare, bipolare duble sau compacte si tripolare.

Amintim aici si de cele diferentiale. Acest tip de siguranta se foloseste pentru a evita electrocutarea cand folosim prizele sau electrocasnice si se monteaza pe tabloul electric. Rolul acestuia este de a detecta acei curenti care au alt traseu decat cel obisnuit, sesizand astfel daca valoarea acestuia este de 10 mA- 30 mA sau mai mare.

Vei vedea ca si intrerupatoarele diferentiale se impart in mai multe categorii. Alegerea celui potrivit trebuie sa tina cont de tipul de aplicatie, de tensiunea de alimentare si curentul nominal, de protectia la scurtcircuit si suprasarcina, de tipul alimentarii, de caracteristica de declansare, dar si de nivelul de sensibilitate.

Daca nu detii nici un fel de experienta legat de acestea, este ideal sa ceri ajutorul unui expert sau, mai bine, sa lasi intreaga misiune in grija sa.

In orice caz, este ideal sa ai in vedere inlocuirea tabloului electric vechi cu unul nou ce include sigurante automate atat pentru confort, cat si pentru mai multa siguranta. Intra pe site-ul diversmarket.ro pentru a descoperi astfel de articole de calitate, la preturi rezonabile.

8 thoughts on “Sigurantele automate – de stiut cand le alegi!

  1. Articolul mi-a deschis ochii asupra unei probleme despre care nu stiam prea multe pana acum. Sunt recunoscator pentru informatiile oferite si pentru modul in care au fost prezentate.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat subiectul din mai multe unghiuri si a reusit sa ofere o perspectiva completa asupra temei.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol pe Netgaleria. Subiectul este foarte actual si informatiile prezentate sunt foarte bine documentate. Merita citit!

  4. Articolul de pe acest link este extrem de interesant, oferind o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca argumente solide si sa sustina punctul sau de vedere cu exemple relevante.

  5. De asemenea, am apreciat faptul ca articolul a abordat diverse aspecte legate de subiect, oferind o perspectiva complexa si echilibrata. In plus, informatiile prezentate au fost bine structurate si usor de urmarit.

  6. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut punctele de vedere cu exemple relevante.

  7. Ma fascineaza cum blockchain-ul poate asigura transparenta si securitate in tranzactiile online. Este impresionant cum aceasta tehnologie poate elimina intermediarii si reduce riscul de fraude. Articolul mi-a oferit o perspectiva noua asupra potentialului enorm al blockchain-ului si sunt nerabdator sa vad cum va evolua in viitor.

  8. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii in ceea ce priveste tehnologia blockchain. Sunt impresionat de avantajele pe care le poate aduce aceasta tehnologie si de modul in care poate revolutiona diferite domenii. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol si sa inteleg mai bine conceptele din spatele blockchain-ului.

Comments are closed.